mestro@mestro.nl  /  +31(0)70-3904912
CJ61/62/63| Mestro Verpakkingen BV.

CJ61/62/63

CJ61/62/63

De CRYOVAC® CJ61/62/63 heteluchtkrimptunnel is speciaal ontworpen voor in-line gebruik met BDF-gekwalificeerde HFFS-machines. De CJ61 biedt een optimale krimppresentatie voor verpakkingen met gemodificeerde atmosfeer die omwikkeld zijn met CRYOVAC BDF® barrière-krimpfolie en ook voor niet-barrière krimpfolies, bijvoorbeeld producten die op een schaal worden ondersteund met stukjes kaas van consumentenformaat.

De CJ61/62/63 is geschikt voor een grote verscheidenheid aan producten en bestaat uit drie onafhankelijke blaasstations (gewelven) waarin de luchttemperatuur afzonderlijk kan worden aangepast van de omgeving tot 220°C.

Afhankelijk van de toepassingen zijn er op de CJ61/62/63 twee verschillende kluisprofielen beschikbaar:

  • Een speciaal voor producten met dienblad
  • Een speciaal voor producten zonder dienblad

Producten worden in de tunnel getransporteerd via met silicium gecoate, roterende rollen, die ervoor zorgen dat de hete luchtstroom gelijkmatig wordt aangebracht op de onderkant van het product om een rondom, homogeen krimpeffect te garanderen.

De combinatie van hete luchtstroom bij elk blaasstation plus de variabele transportsnelheid, resulteert in een sequentieel en nauwkeurig krimpproces om de gewenste merchandising-aantrekkingskracht te creëren.

Een koelventilator die bij de in- en uitgang van de tunnel is geplaatst, vormt een luchtgordijn dat voorkomt dat de hete lucht van de krimptunnel naar buiten komt in de productieomgeving. De uitlaatventilator aan het einde van de tunnel garandeert het koelen van de verpakking voor een snellere en veiligere behandeling.

Constructie is eenvoudig en robuust. Alle kritische onderdelen worden behandeld tegen de corrosieve omgeving die vaak wordt aangetroffen in voedselproductie en verpakkingsruimtes. Ontworpen met het oog op ergonomie, veiligheid en hygiëne, is het gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, eenvoudig te onderhouden en voldoet aan alle relevante Europese wetgeving voor veiligheid en hygiëne

.