Dieptrek laminaten


Dieptrek laminaten worden gebruikt in verpakkingen om producten te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals licht, vocht, zuurstof en andere omgevingsfactoren. Deze laminaten worden gevormd door een dieptrekproces waarbij een dunne kunststoffolie wordt uitgerekt en gevormd rond een mal om de gewenste vorm te creëren. Mesflex biedt mogelijk dieptreklaminaten aan met verschillende barrièreniveaus, zoals high barrier, medium barrier en low barrier, om aan verschillende verpakkingsbehoeften te voldoen. Laten we elk niveau kort bespreken:

 1. High Barrier:

  • Deze laminaten bieden een uitstekende bescherming tegen externe invloeden.
  • Ze zijn vaak samengesteld uit meerdere lagen met specifieke eigenschappen, zoals een combinatie van folies met hoge zuurstofbarrière, vochtbarrière en lichtblokkering.
  • Geschikt voor producten die gevoelig zijn voor oxidatie, bederf of smaakverandering als gevolg van contact met zuurstof.
 2. Medium Barrier:

  • Deze laminaten bieden een redelijke bescherming tegen invloeden van buitenaf, zij het niet zo uitgebreid als high barrier laminaten.
  • Ze kunnen geschikt zijn voor producten die enige bescherming nodig hebben, maar niet extreem gevoelig zijn voor bijvoorbeeld zuurstof of vocht.

Mesflex, als fabrikantvan dieptreklaminaten, zou een assortiment van deze producten kunnen aanbieden om tegemoet te komen aan verschillende behoeften in de verpakkingsindustrie. Klanten kunnen dan het juiste type dieptreklaminaat kiezen op basis van de specifieke eisen van hun product en de gewenste mate van bescherming tegen externe invloeden.