CRYOVAC® CJ61/62/63 hete luchtkrimptunnel


CRYOVAC® CJ61/62/63 heteluchtkrimptunnel

Producten worden in de tunnel getransporteerd via roterende rollen, die zijn voorzien van een siliciumcoating. Deze rollen zorgen ervoor dat de hete lucht gelijkmatig wordt aangebracht op de onderkant van het product, wat resulteert in een uniform krimpeffect rondom.

Door de combinatie van hete lucht bij elk blaasstation en de variabele transportsnelheid ontstaat een sequentieel en nauwkeurig krimpproces, wat leidt tot de gewenste merchandising-aantrekkingskracht.

Bij de in- en uitgang van de tunnel bevindt zich een koelventilator die fungeert als een luchtgordijn. Dit voorkomt dat de hete lucht uit de krimptunnel in de productieomgeving ontsnapt. Aan het einde van de tunnel zorgt een uitlaatventilator voor het koelen van de verpakking, wat resulteert in een snellere en veiligere behandeling.

De constructie van de tunnel is zowel eenvoudig als robuust. Alle kritische onderdelen zijn behandeld om te weerstaan aan de corrosieve omgeving die vaak voorkomt in voedselproductie- en verpakkingsruimtes. Ontworpen met aandacht voor ergonomie, veiligheid en hygiëne, is het systeem gemakkelijk te gebruiken, schoon te maken en te onderhouden. Het voldoet aan alle relevante Europese wetgeving op het gebied van veiligheid en hygiëne.

De CRYOVAC® CJ61/62/63 heteluchtkrimptunnel is speciaal ontworpen voor in-line gebruik met BDF-gekwalificeerde HFFS-machines. De CJ61 biedt optimale krimppresentatie voor verpakkingen met gemodificeerde atmosfeer die zijn omwikkeld met CRYOVAC BDF® barrière-krimpfolie, evenals voor niet-barrière krimpfolies, bijvoorbeeld voor producten die op een schaal worden ondersteund met stukjes kaas van consumentenformaat.

De CJ61/62/63 is geschikt voor een breed scala aan producten en bestaat uit drie onafhankelijke blaasstations (gewelven) waarin de luchttemperatuur afzonderlijk kan worden aangepast, variërend van de omgevingstemperatuur tot 220°C.

Afhankelijk van de toepassingen zijn er twee verschillende kluisprofielen beschikbaar voor de CJ61/62/63, een speciaal ontworpen voor producten met dienblad en een speciaal ontworpen voor producten zonder dienblad.


Belangrijkste voordelen 

  • Doorlopend proces
  •  Elektronische temperatuurregeling voor consistente en herhaalbare resultaten
  • Instelbare luchtstroom - veelzijdig in toepassing
  • Transportband met variabele snelheid
  • Uitstekende krimpprestaties tot en met drie individuele blaasstations (gewelven)
  •  Vergrendelde deksel en een categorie 1 fail-safe bediening systeem gecombineerd om een ​​state-of-the-art te bieden veiligheidssysteem

 

Compatibel met 

  • Cryovac BDF® gekwalificeerde HFFS machines + CJ61/62/63

Sectortoepassing