Duurzaam


Mestro's Nettopositief ecosysteem

Onze oplossingen spelen een cruciale rol bij het genereren van downstream-voordelen, wat resulteert in positieve effecten die de investering ruimschoots overtreffen. Wij ontwerpen, ontwikkelen en implementeren geïntegreerde oplossingen die een positieve impact hebben op onze klanten, hun klanten en onze samenleving.

Duurzaamheid
en materialenbelofte

Tegen 2025 verbinden we ons ertoe om 100% van de verpakkingsoplossingen recyclebaar of herbruikbaar te ontwerpen of te bevorderen, afval te elimineren door gemiddeld 50% gerecycleerde of hernieuwbare inhoud in oplossingen op te nemen, en samen te werken aan geavanceerde recyclingtechnologie en -infrastructuur.

Duurzame
oplossingen

 • Verminder het afvalniveau
 • Lager broeikasgas
 • Voorkom product schade
 • Verminder de impact van transport

Maatschappelijke voordelen

 • Voorkom voedselverspilling
 • Zorg voor productveiligheid
 • Zorg voor een onberispelijke kwaliteit
 • Herstel of hergebruik mogelijk maken

Klantvoordelen

 • Minimaal materiaalgebruik
 • Verbeterde merk aantrekkingskracht
 • Uitstekende product bescherming
 • Efficiënte processen en transport

Marktklare oplossingen

Het innoveren van onze case-ready verpakkingsoplossingen om aan uw duurzaamheidsbehoeften te voldoen

Recyclebare oplossingen

Een nieuwe generatie recyclebare verpakkingen brengt duurzaamheid binnen handbereik


Onze inzet voor duurzaamheid

Hier zijn een paar voorbeelden van hoe we met onze partners samenwerken om samen verder te komen.

Investeren in geavanceerde recyclingtechnologieën om onze materialen te recyclen en de circulaire economie te stimuleren.

Investeren in hernieuwbare energie om onze uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Het opnemen van gerecyclede of hernieuwbare inhoud in ons portfolio van oplossingen.

Het optimaliseren van energie en hulpbronnen door gebruikte apparatuur te renoveren om de herbruikbaarheid te vergroten en verspilling van hulpbronnen te voorkomen.


Duurzame oplossingen boordevol doel en prestaties


Duurzaam Leven

Verpakkingsmaterialen spelen een cruciale rol bij het verminderen van voedselverspilling en dragen op verschillende manieren bij aan het oplossen van dit probleem:

 1. Bescherming tegen bederf: Een geschikte verpakking kan voedsel beschermen tegen invloeden zoals licht, lucht en vocht, die bijdragen aan bederf. Door de juiste barrière-eigenschappen te bieden, verlengt verpakkingsmateriaal de houdbaarheid van voedsel, waardoor het langer vers blijft en de kans op verspilling wordt verminderd.

 2. Optimale portionering: Verpakkingsmaterialen kunnen worden ontworpen om voedsel in geschikte porties te verdelen, waardoor consumenten alleen de hoeveelheid gebruiken die ze nodig hebben. Dit voorkomt overconsumptie en vermindert onnodige verspilling van voedsel.

 3. Langere transportduur: Sterke, duurzame verpakkingen helpen bij het verminderen van beschadiging tijdens het transport. Hierdoor bereikt voedsel zijn bestemming in betere staat, wat verspilling als gevolg van beschadigd voedsel minimaliseert.

 4. Informatievoorziening: Verpakkingen kunnen consumenten voorzien van duidelijke informatie over de houdbaarheid en juiste bewaarmethoden van het product. Hierdoor worden consumenten aangemoedigd om voedsel op een geschikte manier te bewaren en te consumeren, wat verspilling verder vermindert.

 5. Innovatieve oplossingen: Onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve verpakkingsmaterialen kunnen nieuwe mogelijkheden bieden om voedselverspilling te verminderen. Bijvoorbeeld, materialen die de versheid van producten verlengen zonder extra conserveermiddelen toe te voegen, of slimme verpakkingen die de houdbaarheid van voedsel monitoren.

In het specifieke geval van Cryovac , richten zij zich op het ontwerpen van voedselverpakkingsoplossingen die zijn geëngineerd om voedsel te beschermen en verspilling te voorkomen. Dit omvat hoogwaardige materialen en ontwerpen die inspelen op de specifieke behoeften van verschillende voedselproducten en de gehele supply chain.